De Silva Barna
A főzés művészete a DE SILVA cserépedényekkel
A De Silva cserépedények alapanyagát az olaszországi Umbria tartomány szilíciumban és vasban gazdag földjéből nyerik.
A konyhai edényeknek ez a különleges fajtája kiemeli a benne főzött ételek ízét és aromáját.
A cserépedényekben való főzés felbecsülhetetlen értéke már ősidők óta ismert.
Tulajdonképpen a főzés során a hő egyenletesen oszlik el az edény egész felületén, ezáltal biztosítva az étel fokozatos és aromadúsabb elkészítését, mint ahogy az egy rozsdamentes edényben történne, ahol a hőátadás gyakorlatilag csak az edény alján zajlik.
Másik előnye a cserépedényben főzésnek, hogy a hőt sokkal tovább tárolja, így az étel nem hűl ki olyan gyorsan.
Mindezeken kívül a cserép segít megőrizni az ételek eredeti ízét, és kifejezetten alkalmas olyan ételek elkészítésére, melyek hosszú, lassú, egyenletes főzést igényelnek.
Pontosan a cserép porózussága az, ami segít az ízek-aromák megőrzésében, viszont emiatt muszáj használat után az edényeket tisztitószeres meleg vízzel elmosni, majd gondosan ki kell szárítani őket mielőtt eltennénk a konyhaszekrénybe!
Nagyon fontos a fentiek betartása, mert csak így kerülhető el, hogy az edényünk átvegye a benne főzött ételek illatát.
Az edények belső mázas bevonatán található finom repedések hálózata teljességgel természetes jelenség, mely az alapanyag porózusságából fakad, és ez biztosítja a termék ellenállóságát a hirtelen hőváltozásokkal szemben.